Analiză: școlile adventiste, înainte celor de stat din SUA

81

O meta-analiză a sistemului de învăţământ public şi privat din Statele Unite ale Americii, prezentată la Universitatea Notre Dame, a relevat că şcolile creştine adventiste se plasează înaintea şcolilor publice din punct de vedere al calităţii educaţiei oferite.

Meta-analiza, realizată de Dr. William H. Jeynes, cercetător la Institutul Universităţii Princeton, conţine date din 90 de studii şi cercetări pe domeniul educaţiei, efectuate în ultimii ani.

Astfel, studenţii care frecventează instituţii de învăţământ asociate Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea au un avantaj academic de aproximativ un an faţă de colegii lor de la şcolile publice sau private, care sunt susţinute financiar parţial de către stat şi parţial din donaţii. În plus, elevii care au cel mai mare avantaj sunt cei aflaţi la nivelul studiilor liceale.

„Unul dintre motivele pentru care elevii din şcolile adventiste au succes este nivelul ridicat al aşteptărilor, dar şi încurajarea lor de a urma cursuri mai dificile. Aceştia sunt convinşi că Dumnezeu nu creează nulităţi şi că adeseori pot obţine mai mult decât cred", a explicat Jeynes pentru Adventist Today.