Bisericile învaţă tehnici de supravieţuire

159

Liderii a sute de biserici din Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă şi Norvegia au intrat într-un program de instruire în managementul finanţelor personale. Informaţiile și tehnicile însușite vor fi transmise enoriașilor, astfel încât aceștia să-şi gestioneze finanţele și să supravieţuiască crizei financiare.

Reprezentanţi ai 782 de biserici au participat la cursurile de management al finanţelor personale oferite de organizaţia Christians Against Poverty (Creștini împotriva sărăciei). Cei peste 7000 de cursanţi au învăţat tehnici de supravieţuire în criza financiară după metoda clasică: încadrare în buget și acumulare de aconomii. 

„Cumpără acum şi plăteşte mai târziu este mesajul pe care îl auzim la fiecare colţ de stradă," spune John Kirkby, directorul fondator al organizaţiei. „Foarte mulţi dintre noi bâjbâim când vine vorba de finanţele personale. Ne facem cel mai optimist scenariu şi continuăm să cheltuim, pur şi simplu fără să ştim câţi bani mai avem disponibili." 

Kirkby este convins că mesajul biblic "adevărul vă va face liberi" poate constitui un început excelent pentru combaterea problemei îndatorării. „Atunci când ştii cu certitudine care este situaţia ta – oricât de dezastruoasă – poţi începe să lupţi", conchide liderul organizaţiei Creștini împotriva sărăciei. Pentru luna ianuarie și februarie sunt programate nu mai puţin de 268 întâlniri.

Christians Against Poverty este o organizaţie umanitară din Marea Britanie specializată de 15 ani în consilierea pe probleme de îndatorări financiare. Participarea la cursurile oferite este liberă. CAP va opera în 500 de centre proprii până în 2015.