CourseSmart, inovaţia care îi împiedică pe studenţi să îşi păcălească profesorii

98

Sistemul CourseSmart, o inovaţie care va împiedica studenţii să-şi păcălească profesorii, le va permite profesorilor să ştie cât de conştiincioşi sunt elevii lor în mod real.

Profesorii de la Universitatea Texas A&M au posibilitatea să ştie dacă studenţii îşi citesc cursurile, dacă sar anumite paginii, dacă subliniează lucrurile esenţiale sau dacă îşi iau notiţe. Decanul universităţii, Tracy Hurley, afirma că este un fel de Big Brother, numai că are intenţii bune, notează descopera.ro.

Aceşti profesori, împreună cu alţii de la alte opt universităţi, se folosesc de tehnologia CourseSmart pentru a afla aceste lucruri despre studenţii lor. CourseSmart se foloseşte de datele studenţilor care utilizează materiale digitale pentru a le trimite un „feedback" profesorilor privitor la activitatea studenţilor.

Datorită acestui sistem, un profesor de management, care avea un elev exemplar, cu note bune, a aflat, spre surprinderea lui, că acesta deschisese doar o singură dată suportul de curs. Sistemul acesta le arată profesorilor un „indice al interacţiunii cu textul", lucru care va ajuta pe viitor casele de editură să-şi îmbunătăţească apariţiile editoriale pentru studenţi.