Un fost angajat a dat în judecată NASA din pricina religiei

60

David Coppedge, administrator de sistem la NASA, a fost concediat anul trecut din cauză că îşi „agasa colegii cu religia (sa)". Mai exact, acuzaţia avea în vedere faptul că David şi-a exprimat susţinerea faţă de designul inteligent în prezenţa colegilor săi şi în câteva e-mailuri, a declarat avocatul William Becker, citat de Associated Press.

Designul inteligent contrazice teoria evoluţionistă şi susţine că anumite caracteristici ale universului şi vieţii sunt cel mai bine explicate prin existenţa unei cauze inteligente şi nu prin procese indirecte, cum ar fi selecţia naturală.

Coppedge a lucrat la NASA din 1996 ca administrator de sistem şi team leader, dar în aprilie 2010 a dat în judecată compania pentru discriminare religioasă. Deşi a fost concediat 9 luni mai târziu, compania declară că motivul concedierii nu are nicio legătură cu procesul, ci este o urmare a reducerii personalului companiei.

„Nu am fost insistent, mustrător sau revendicativ în acele e-mailuri. Scopul meu a fost să îi conving pe colegii mei să privească şi dintr-o altă perspectivă. Nu ar fi avut niciun rost să fiu insistent", a declarat David Coppedge.