Elevii americani se revoltă împotriva dietei impuse de Michelle Obama

70

Soţia preşedintelui Obama duce de mult timp o campanie de promovare a sportului şi a unei diete sănătoase, în condiţiile în care incidenţa obezităţii este foare ridicată în Statele Unite. Acum susţine modificarea prânzului servit de elevi şcolile americane, o măsură criticată de o mare parte dintre elevi, dar şi de părinţii acestora.

Într-un videoclip parodie, realizat de doi profesori şi un grup de elevi de liceu din Kansas, elevii cântă We Are Hungry (Ne e foame), în timp ce arată că abia reuşesc să facă faţă activităţilor şcolare. Alţi elevi, din Massachusetts până în South Dakota, au început să comenteze pe siteurile de socializare sau pe bloguri şi unii pun la cale boicotarea meselor de prânz mai sănătoase.

Standardele nutriţionale impuse de guvern de anul acesta au fost modificate pentru a preveni obezitatea infantilă şi prevăd ca mesele de prânz asigurate de unităţile de învăţământ să nu depăşească mai mult de 850 de kilocalorii. Copiii şi părinţii s-au plâns că asta este mult prea puţin pentru vârsta la care aceştia sunt în creştere sau practică sporturi de performanţă, scrie USAToday.

Normativa este foarte strictă pentru fiecare an şcolar. Numărul de calorii, cantitatea de proteine, cereale, fructe şi legume este clar stabilită şi diferă de la clasa a şaptea, până la ultimul an de liceu. De fapt copiii ar avea asigurată o masă de mai mult de 850 de kilocalorii, doar că ei refuză să mănânce fructele şi legumele servite.