Tinerii adulţi din SUA se întorc acasă la părinţi

56

Un efect al recesiunii din Statele Unite este că mai mult de un sfert dintre tinerii absolvenţi cu vârste între 18 şi 30 de ani, s-au mutat anul trecut înapoi în casele părinţilor, din cauza problemelor economice.

Conform datelor Biroului de Recensământ colectate de Centrul pentru Populaţie al Universităţii Minnesota, în 2011, numărul tinerilor din acest segment de vârstă care s-au mutat cu părinţii a crescut cu 4% faţă de 2010, relatează Bloomberg. Numărul gospodăriilor care reunesc mai multe generaţii este la cel mai ridicat nivel în peste 50 de ani.

Aceste numere scot la iveală dificultăţile a 12,5 milioane de americani care se chinuie să îşi găsească un loc de muncă, cu care să poată plăti o chirie lunară. Rata şomajului a atins un vârf de 10% în octombrie 2009.

„A avut loc o schimbare de atitudine. Părinţii sunt mai înţelegători, iar unii chiar se bucură", a declarat Kate Brooks, director pentru servicii de carieră la Colegiul pentru Arte Liberale al Universităţii Texas, citează Mediafax.