Creştere rapidă a numărului copiilor educaţi acasă

35

Numărul elevilor americani care sunt educaţi acasă (home school) a crescut cu 75% din 1999 până în prezent, potrivit unui nou raport publicat pe site-ul Education News.

Numărul elevilor americani care sunt educaţi acasă (homeschool) a crescut cu 75% din 1999 până în prezent, potrivit unui nou raport publicat pe site-ul Education News.

Raportul relevă nu doar o creştere a numărului de copii care beneficiază de educaţie, ci şi o creştere de şapte ori mai rapidă a elevilor care optează pentru această formă de învăţământ.

Principala explicaţie a acestui fenomen este că elevii sunt copii ai celor care au fost educaţi acasă în anii 90 şi care au cunoscut beneficiile în mod direct. În plus, alte două puncte forte sunt nivelul crescut de socializare de care beneficiază aceşti alevi, dar şi rezultatele bune obţinute de aceştia.

La testele standard, elevii educaţi în sistemul homeschool au avut rezultate bune în procent de 65-89%, în comparaţie cu media de 50% în şcolile publice americane. În prezent, 4% dintre elevii americani sunt integraţi în sistemul homeschooling, informează Education news.