Zeci de mii de brazilieni s-au ridicat împotriva avortului şi uniunilor gay

20

O mişcare de protest care a strâns între 70.000 şi 100.000 de brazilieni a ocupat piaţa din faţa clădirii Congresului Naţional din capitala Brasilia, pentru a-şi afirma opoziţia faţă de decizia legiuitorilor de a permite uniunile civile în faţa notarului.

Marşul a fost condus de pastorul şi evanghelistul Silas Malafia, ca urmare a deciziei luate de Congresul Naţional pe 14 mai. Potrivit acesteia, cuplurile gay pot forma o uniune civilă pe care să o înregistreze la notar. Decizia este contestată în mai multe tribunale braziliene ca fiind „o ruşine" şi „un afront adus societăţii".

Prin prisma acestei măsuri, oricine se opune, în spaţiul public, acestor uniuni, poate fi acuzat de homofobie şi pedepsit cu închisoarea.

„Societatea poate critica evanghelicii, catolicii, parlamentarii, dar dacă vrem să criticăm homosexualii, suntem acuzaţi de homofobie", a avertizat Malafia. „Avem o presă liberă. Nimeni nu ne va mai putea face să tăcem şi să acceptăm (n.r. avortul sau uniunile civile între persoane de acelaşi sex) decât dacă va dispărea Constituţia Brazliei", a continuat pastorul, potrivit Life Site News.