Marea Britanie se pregătește pentru o lume dominată economic de China

243

Postul de televiziune britanic BBC a lansat o serie de desene animate care să îi pregătească pe copii pentru o lume dominată economic de China, prin intermediul unui personaj animat pe nume Wei, care să îi înveţe mandarina, scrie Mediafax.

Wei este un gândac robotizat chinez care are misiunea de a-i învăţa pe copii cuvintele elementare, precum „salut", „mulţumesc", numele culorilor sau să numere până la zece.

Producătorii emisiunii au hotărât să introducă mandarina pe lângă limbile prioritare, franceza și spaniola, pentru a lărgi orizontul cultural al copiilor şi a-i face să înţeleagă mai bine lumea din jurul lor. De asemenea, mai multe şcoli britanice au introdus în programă limba mandarină.

Banca de Investiţii Goldman Sachs a prezis de mai mult timp că economia Statelor Unite ale Americii va fi detronată de pe primul loc de cea a Chinei până în 2027, iar luna trecută, ministrul de externe a avertizat că Marea Britanie trebuie să se adapteze unei economii dominate de yuan, conform Mediafax.