Profesorii, cei mai săraci angajaţi din România

13

Salariaţii din învăţământul românesc au devenit cei mai săraci angajaţi din România după ce salariile lor au fost scăzute cu 28,49%, în luna martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010.

Informaţia a fost dată publicităţii, ieri, de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), notează Mediafax.

Astfel, „un profesor debutant are un salariu net de 660 de lei, un profesor cu grad didactic II cu o vechime de 10 ani are un salariu de 805 lei, iar un profesor cu grad didactic I şi 25 de ani vechime are un salariu de 1.100 de lei", se arată în comunicatul FSLI.

„Guvernul României a reuşit, prin toate măsurile aplicate în ultimii ani, să transforme angajaţii din învăţământ în cerşetori. Este inadmisibil ca un cadru didactic să fie cel mai prost plătit angajat din ţară, în condiţiile în care responsabilităţile pe care le are sunt extrem de mari. Vă întrebăm, domnilor guvernanţi, cum poate un profesor să mai impună respect în faţa elevilor şi a societăţii, dacă nu are cu ce se hrăni, nu are bani de cărţi sau de haine şi nu îşi poate achita cheltuielile lunare de întreţinere? Nivelul salariilor arată, încă o dată, dispreţul guvernanţilor faţă de salariaţii din sistemul de învăţământ", a declarat Simion Hăncescu, preşedintele FSLI.

(Foto: grozovolga.wordpress.com)