Experţi: Nicio legătură între boala lui Lanza şi atacul asupra şcolii

19

Toată lumea se întreabă ce s-a întâmplat cu Adam Lanza şi ce l-a făcut să îşi omoare mama şi după aceea să deshidă focul asupra unei şcoli plină cu copii inocenţi. Oficialităţile au dezvăluit că suferea de sindromul Asperger, dar acum experţii spun că asta nu are nicio legătură cu ce a făcut băiatul.

Asperger este o formă uşoară de autism care se caracterizează prin nepotrivirea în societate, dar „nu există nicio legătură clară între Asperger şi comportamentul violent," spune psihologul Elizabeth Laugeson, profesor la Universitatea California.

Încă se ştiu foarte puţine lucruri despre Adam Lanza, identificat ca autorul masacrului din Newtown, Connecticut. Colegii lui de liceu spun că era deştept, dar foarte timid şi anxios, un singuratic. Aceste simptome corespund bolii de care suferea, spune psihologul Eric Butter, care tratează atutismul, inclusiv această formă.

Cercetările au arătat că cei care suferă de autism au, în general, un comportament mai agresiv, decât populaţia generală, caracterizat de ţipete, ieşiri nervoase, „dar nu putem vorbi despre un tip de violenţă premeditat," a declarat Butter, conform AP.

Adam Lanza a cauzat o adevărată tragedie după ce a omorât 20 de copii şi şase adulţi, vineri, la şcoala elementară din Newtown. La sfârşit s-a sinucis.