Facebook-misiune socială pe bani mulţi

151

După listarea Facebook la bursă, evaluată la o sumă între 75 şi 100 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider, cu Mark Zuckerberg deţinând o cincime din suma totală a acţiunilor, utilizatorii se întreabă cine va ajunge să deţină reţeaua socială şi ce se va alege de ea.

Deja Zuckerberg a spus că îşi va dona jumătate din câştiguri şi le-a scris o scrisoare potenţialilor investitori, amintindu-le că Facebook nu este doar o maşină de făcut bani, ci şi o misiune socială, de a face o lume mai deschisă şi mai bine conectată.

„Nu construim servicii ca să facem bani, facem bani ca să construim servicii mai bune", scrie Zuckerberg în scrisoare.

Investitorii însă nu răspund foarte cald sentimentelor sociale. „Zuckerberg poate spune ce vrea, dar probabil îşi va da seama că Wall Street o să influenţeze felul în care îşi conduce compania", spune Danny Sullivan, expert în industria IT.

Tom Foremski, fost jurnalist, a spus că Zuckerberg vorbeşte despre o misiune socială vagă, fără un ghid despre cum compania ar putea să folosească o parte din profituri pentru a avea impact social, printr-o fundaţie sau ale organizaţii caritabile.

Surse: CSM, Business Insider