California, primul stat în care copiii pot avea trei părinţi

97

Corpul legislativ al statului California a votat proiectul de lege controversat, prin care copiii pot avea trei părinţi.

Proiectul de lege controversat a fost iniţiat de senatorul democrat Mark Leno şi are scopul de a da mai multă libertate judecătorilor atunci când trebuie să dea verdicte în situaţii în care familia copilului este extinsă la mai  mulţi „părinţi", nu doar la cei biologici. Potrivit lui Leno, copilul va trăi, astfel, într-un „mediu mai sigur" şi că, în situaţiile excepţionale în care doi dintre părinţi nu pot avea grijă de el, acesta va putea rămâne în grija unui al treilea părinte.

Cei trei părinţi la care face referire legea înseamnă un cuplu de lesbiene sau homosexuali, la care se poate adăuga părintele biologic (indiferent dacă acesta este numai donator de spermă).

Criticii proiectului de lege afirmă că această nouă definire a familiei şi mediul disfuncţional în care creşte copilul pot pune în pericol starea de bine a copilului. De asemenea, organizaţiile creştine şi nu numai declară că nu există date sociologice, psihologice sau medicale care să confirme că aceste modele noi de familie contribuie la o dezvoltare mai bună a copilului.