„Misionarii ortodocşi” au început ofensiva anti Pussy Riot

127

Îşi spun „misionarii ortodocşi"şi urmăresc să intre în conflict cu oricine susţine grupul punk Pussy Riot, al cărui proces a ajuns pe prima pagină a presei internaţionale. Şi, pentru a arăta că nu se joacă, credincioşii îşi şi filmează atacurile.

În urmă cu patru zile, „misionarii" s-au filmat în timp ce alergau pe peronul unei gări pentru a-l ataca pe un bărbat ce purta un tricou cu fotografia membrelor Pussy Riot înfăţişate ca sfinţi. Misionarii au rupt tricoul bărbatului şi au declarat, în faţa camerei, că asta vor păţi toţi cei care au o atitudine blasfemătoare.

Acesta nu este decât cel mai recent dintr-o serie de atacuri ce au avut loc în perioada de după stabilirea verdictului în cazul celor trei cântăreţe. Autorităţile nu ştiu exact câţi membri are gruparea „misionarii ortodocşi", dar sunt siguri că sunt foarte informaţi, cu privire la acţiuniel pro-Pussy Riot. După incidentul filmat, „misionarii" au întererupt un concert organizat în onoarea grupului Pussy Riot, ce avea loc într-un teatru din Moscova.

Pe 17 august, trei cântăreţe din acest grup, alcătuit exclusiv din femei, au fost condamnate la doi ani de închisoare fiecare, pentru „huliganism" şi „incitare la ură religioasă". Imediat după condamnare, poliţia moscovită a anunţat că a ordonat căutarea celorlalte membre ale trupei Pussy Riot.