Căsătoria tradiţională, apărată de pastori din toată America

79

Pastori aparţinând mai multor confesiuni s-au unit într-un efort comun pentru a sărbători rolul şi importanţa căsătoriei tradiţionale. Organizaţia pe care au înfiinţat-o, numită „We Celebrate Marriage" (în trad. „Noi sărbătorim căsătoria") doreşte să contracareze încercările activiştilor gay de a promova legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

„Pentru noi, a tăcea este sinonim cu a ne da acordul cu redefinirea căsătoriei tradiţionale. Acesta nu este momentul ca generaţia noastră să tacă", a declarat William Owens, Jr., fondatorul organizaţiei, pentru Catholic News Agency.

„We celebrate marriage" încurajează implicarea organizaţiilor şi a familiilor care doresc să dea mărturie despre avantajele şi bincuvântările căsătoriei, instituţie fondată de Dumnezeu Însuşi.

Pentru a combate redefinirea căsătoriei, organizaţia îşi propune să promoveze argumente în favoarea contribuţiei însemnate pe care o familie alcătuită din mamă şi tată o are asupra copilului acestora. De asemenea, liderii organizaţiei îi încurajează pe creştini să apere valorile tradiţionale.