Căsătoriile interreligioase cresc numeric, dar se destramă rapid

161

Potrivit unui sondaj public realizat în Statele Unite, în 1988, 15% din familiile americane erau rezultatul căsătoriilor mixte din punct de vedere religios. Până în 2006, numărul acestor căsătorii a crescut cu 25%, iar statisticile par să indice o continuare a tendinţei.

    Tot mai multe cupluri se formează astăzi între persoane de religii diferite. Statisticile arată însă că, în ciuda popularităţii lor, aceste căsătorii nu sunt durabile, scrie Washington Post.

    Recensământul Religios din 2001 a raportat că 27% dintre evrei, 23% dintre catolici, 39% dinte budişti, 18% dintre baptişti, 21% dintre musulmani şi 12% dintre mormoni erau căsătoriţi cu un partener e altă religie.Mai puţin de un sfert din tinerii de 18-23 de ani care au răspuns la Sondajul Naţional privind Tinerii şi Religia cred că este important să se căsătorească cu cineva de aceeaşi religie. Rămâne o majoritate de 75% care nu împărăşeşte această opinie.

    Pe lângă răspândirea tot mai mare a căsătoriilor mixte, sociologii au observat şi faptul că rata divoţurilor între acestea este foarte ridicată. Potrivit unui articol publicat de Evelyn Lehrer, profesor de economie la Universitatea Illinois din Chicago, una din cinci familii formate din aparţinători ai două denominaţiuni creştine majore se destramă în primii cinci ani după căsătorie. Una din trei familii formate dintr-un catolic şi un membru ai unei denominaţiuni evanghelice se desparte şi mai mult de 40% dintre cuplurile iudeo-creştine vor divorţa după cinci ani.