Vaticanul ar putea crea o nouă structură misionară, pentru a întinde mâna ateilor

47

    Vaticanul este pe cale să lanseze Consiliul Pontifical pentru Noua Evanghelizare (CPNE), un anunţ care va fi făcut, cel mai probabil pe 29 iunie, estimează observatori ai statului Pontifical, citaţi de un analist al ziarului The Guardian.

    Arhiepiscopul Gianfranco Ravasi, care este directorul Consiliului Pontifical pentru Cultură, a explicat că orice efort care ar urma să fie făcut de CPNE nu va avea ca public ţintă ateii „polemici", pentru că aceştia „citesc texte religioase ca fundamentaliştii" şi nu sunt deschişi la dialog. Ţinta acţiunilor CPNE va fi reprezentată în schimb de agnosticii şi ateii din Europa şi America de Nord, care sunt dispuşi să discute.

    Jurnalistul Andrea Tornielli, o voce reputată în presa Vaticanului, scrie că noua dicasterie va fi, cel mai probabil prezidată de arhiepiscopul Salvatore Fisichella, actualul preşedinte al Academiei Pontificale pentru Viaţă.

    Consiliul ar putea deveni astfel prima structură a Vaticanului, creată sub conducerea Papei Benedict al XVI-lea, care ar reflecta interesul acestuia pentru re-evanghelizarea creştinilor din Occident, puternic secularizaţi.