Papa: nu vă temeţi de căsătorie

221

„Nu renunţaţi la urmarea idealului înalt al iubirii, care este o reflecţie şi o mărturisire a iubirii lui Dumnezeu!," i-a îndemnat Papa Benedict al XVI-lea pe logodnicii prezenţi pe 11 septembrie la Cel de-al 25-lea Congres Euharistic Naţional din Italia, informează catholica.ro.

Suveranul Pontif a oferit tinerilor sfaturi practice, încurajându-i să nu se retragă în ele însele, deși acest lucru ar putea fi „în mod fals liniştitor". Tinerii au fost îndemnaţi în schimb să facă din relaţia lor „o prezenţă activă şi responsabilă în comunitate."

Papa le-a reamintit cuplurilor că iubirea necesită „un drum de maturizare". „Educaţi-vă pe voi înşivă ‘să iubiţi bine' şi ‘să doriţi binele' celuilalt", a spus înaltul prelat, subliniind că „iubirea trăieşte din gratuitate, sacrificiu de sine, iertare şi respect pentru celălalt".

Benedict al XVI-lea a îndrumat tinerii să se pregătească să aleagă „pentru totdeauna" cu convingere. „Indisolubilitatea, mai mult decât o condiţie, este un dar care trebuie să fie dorit, cerut şi trăit, dincolo de orice situaţie umană schimbătoare," a spus Suveranul Pontif.

El a atras atenţia asupra pericolelor pe care le ascunde practica modernă a concubinajului. „Să nu credeţi că a trăi împreună este o garanţie pentru viitor. Dacă săriţi peste paşii intimităţii, cu respectul cuvenit pentru (…) un progres treptat al modului de exprimare, vă veţi ‘arde' cu iubirea; în iubire trebuie să fie loc pentru Cristos, care este capabil de a face iubirea umană fidelă, fericită şi indisolubilă".