Hutchins: Telescoape NASA confirmă geneza biblică

87

Paul Hutchins, autor al cărţii „Hubble dezvăluie creaţia unei puteri uimitoare", susţine că descoperirile telescoapelor Hubble și Spitzer aduc dovezi convingătoare care sprijină naraţiunea biblică.

Hutchins a explicat pentru Christian Post că, în 2004, în urma unui studiu de doi ani asupra descoperirilor făcute de cele două telescoape, a văzut că stelele care există au niveluri diferite de maturitate și că stelele au „un nor de praf protoplanetar în jurul lor", în timp ce stelele mai mature au mai puţin sau nu au deloc praf în jur.

Norul de praf este atras de gravitaţie și se condensează în pietricele mici care, ciocnindu-se una de alta „formează bulgări precum cei de zăpadă" și cresc în proporţie până ajung la nivel de planetă.

Pentru Hutchins aceasta este o ilustrare a versetului biblic din cartea Genezei care spune că, la crearea lui, Pământul era „fără formă și gol", iar „întunericul era peste faţa adâncului". Pământul nu avea formă pentru că norul de praf nu era condensat în planetă și nu exista lumină, fiindcă particulele de praf acopereau planeta în timp ce aceasta se forma. „Are sens, chiar dacă noi nu avem toate detaliile," a spus Hutchins, subliniind că revelaţia biblică oferă „o relatare de ansamblu asupra formării Pământului.

(Foto: Christian Post)