Raportul care îţi poate salva căsnicia

497

Cuplurile care investesc doar 7 minute, de trei ori pe an, pentru a-și prezenta unul altuia un „raport" al relaţiei lor se arată mai încântaţi de parteneri decât cuplurile care nu au acest obicei.

Un studiu efectuat de departamentul de psihologie socială de la Universitatea Northwestern din Illinois a relevat că satisfacţia privind partenerul și relaţia este mai mare, iar discuţiile în contradictoriu și certurile au un impact mai mic asupra relaţiei, în cadrul cuplurilor care își iau un pic de timp pentru a discuta despre ei.

Cercetătorii au fost mulţumiţi să observe rezultatele pozitive obţinute de cuplurile care și-au asumat sarcina de a scrie câte un raport despre relaţia lor, de trei ori pe an, în exerciţii de câte 7 minute, nu mai mult. „Nu vreau să sune a reţetă magică, dar poţi obţine rezultate impresionante cu intervenţii minime," a apreciat dr. Finkel, autorul studiului. Conducând un experiment pe doi ani de zile, Finkel a observat, în cazul cuplurilor care au continuat exerciţiul de „raportare" și în al doilea an, că nu au eliminat orice scădere a calităţii căsniciei lor.

„Căsătoria tinde să fie ceva sănătos pentru oameni, însă calitatea căsătoriei este mult mai importantă decât simpla ei existenţă," a punctat Finkel, citat de Daily Mail.