Rugăciunea Bisericii Anglicane pentru William și Kate

34

Biserica Anglicană a dat publicităţii rugăciunea pentru noul cuplu regal. Rugăciunea este o solicitare adresată lui Dumnezeu prin care prinţul William și logodnica sa Kate Middleton să rămână credincioși unul altuia.

Liderii bisericii spun că rugăciunea aceasta poate fi rostită și în închinarea privată și în cea publică, și poate fi rostită în dreptul tuturor cuplurilor care doresc să se căsătorească.

Dumnezeule plin de har,Prieten și tovarăș de drum,Privește cu deschidere spre William și CatherineȘi spre toţi cei care devin una prin căsătorie.Sădește-le dragostea în dragostea Ta Și întărește-le voinţaPentru a-și ţine jurămintele pe care le vor faceCa să rămână împreunăÎntr-o credincioșie pe viaţă unul faţă de altul,Prin Domnul nostru Iisus Christos.Amin.

Deși la prima vedere gestul atrage atenţia spre infidelităţile cunoscute din cuplurile regale, practica de a da publicităţii rugăciuni pentru diverse probleme nu este una nouă. Biserica Anglicană a publicat rugăciunile oficiale pentru elevi, pentru ţări ca Libia sau Noua Zeelandă sau chiar pentru cei ce le vizitează site-ul (churchofengland.org). Și liderii romano-catolici din Anglia și Ţara Galilor au alcătuit o rugăciune similară pentru viitorul cuplu. Căsătoria celor doi va avea loc pe 29 aprilie la Westminster Abbey.