Serviciile matrimoniale online sunt tot mai populare

301

În ultimii ani, atitudinile pozitive în ceea ce privește serviciile matrimoniale online au crescut, ajungând ca acum aproximativ 59% dintre americani să considere că „matrimonialele online sunt o modalitate bună de a întâlni oameni", arată raportul din 2013 Internet and American Life Project, efectuat de Pew Research. Procentul a crescut faţă de 2005, când numai 44% dintre respondenţi au fost de acord cu această afirmaţie.

Studiul de anul acesta a descoperit că unul din 10 americani au folosit site-uri de matrimoniale, precum Match.com, eHarmony sau OK Cupid, ori aplicaţii mobile în acest sens. De asemenea, 66% dintre cei care folosesc astfel de canale online s-au întâlnit și în viaţa reală cu o persoană pe care au cunoscut-o prin intermediul acestor reţele. Peste jumătate dintre useri (53%) sunt de părere că „matrimonialele online permit oamenilor să își găsească un partener mai potrivit pentru ei pentru că pot cunoaște mai mulţi oameni". Aproximativ un sfert dintre utilizatori au mărturisit că au flirtat cu o persoană în lumea virtuală, în raport cu numai 15 procente care au declarat în 2005 că au făcut această acţiune.

Mai mult, 23% dintre cei care folosesc serviciile de matrimoniale online susţin că s-au căsătorit cu o persoană întâlnită pe un astfel de site, ori au fost implicaţi într-o relaţie de lungă durată cu un alt utilizator. În 2005, numărul celor care s-au căsătorit, ori au avut o relaţie serioasă cu un partener întâlnit pe reţelele de matrimoniale online a fost de aproximativ 17 procente.

Cu toate că rezultatele generale ale studiului arată o creștere a atitudinilor pozitive în ceea ce privește utilizarea serviciilor de matrimoniale online, cifrele au arătat că stigmatul asupra acestei modalităţi de întâlnire a jumătăţii încă sunt considerabile. Circa 53% dintre utilizatori de internet au fost de acord cu faptul că „persoanele care folosesc serviciile de matrimoniale online sunt disperaţi". Cu toate acestea, numărul celor care consideră acest lucru a scăzut faţă de 2005 cu 8 procente. În același timp, 32% dintre ei au considerat că matrimonialele online îi pot împiedica pe cei care le folosesc să se așeze la casa lor, tocmai pentru că le oferă oamenilor posibilitatea de a cunoaște mai multe persoane.

Cercetarea a fost efectuată de Princeton Survey Research Association International. La studiu au fost intervievaţi, prin telefon, peste 2.000 de persoane cu vârsta de cel puţin 18 ani, în perioada 17 aprilie – 19 mai 2013.