Mesele în familie, benefice pentru adolescenţi

103

Părinţii au auzit-o de multe ori: mesele în familie îi ajută pe copiii lor să nu se angajeze în comportamente riscante. Dar un studiu recent arată că frecvenţa mai mare a acestor mese determină o mai bună dezvoltare emoţională a tinerilor.

Studiul realizat de o echipă de cercetători canadieni a relevat că ritualul de a lua masa împreună cu familia este benefic pentru copii şi adolescenţi. Concret, copiii care iau masa cât mai des în compania membrilor familiei au un simţ dezvoltat al structurii, al siguranţei şi al unităţii.

Concluziile le completează pe cele ale unui studiu galez, de la Universitatea Cardiff (Marea Britanie), care a demonstrat că mesele în familie şi atmosfera armonioasă au fost un factor determinant în ceea ce priveşte rata scăzută a fumatului şi a consumului de băuturi alcoolice.

Studiul, apărut în Journal of Adolescent Health, a fost efectuat în 2010, pe un eşantion reprezentativ de 26.069 de adolescenţi canadieni, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, informează USA Today.