Fotografia care dă speranţă României

678

O poză a făcut înconjurul Internetului și a dat speranţă României. În drumul lui spre muncă un bărbat s-a oprit într-un plafar să își cumpere o pâine de secară. Acolo a fost întâmpinat de o scenă care l-a impresionat atât de mult încât a trebuit să îi facă o poză. Un băieţel stătea desculţ, în pantaloni scurţi şi tricou în faţa tejghelei și cu un pix în mână încerca să înveţe să scrie de la farmacistă.

Poza a fost postată pe Facebook și a primit zeci de mii de share-uri și like-uri. Ca o consecinţă, echipa de reporteri de la ProTv au aflat povestea băiatul și acum o Românie întreagă o cunoaște și vrea să îl ajute.

Alexandru Dantes Alberto spus și „Broasă" s-a născut într-un gang în centrul Craiovei, chiar lângă spaţiul în care, în urmă cu 16 ani, şi-a deschis un plafar Liana Ciurezu. Dantes crește în grija bunicului împreună cu sora sa mai mică, Sara. „Practic, ei sunt copiii plafarului", mărturiseşte farmacista, „iar şefa (n.r. Liana Ciurezu, 55 ani) i-a adoptat. Dacă nu e ea sunt eu, şi invers", a declarat Elena Văcuţ, pentru ProTV. Cu ele Dantes îşi face lecţiile, cu ele mănâncă ciocolată şi dulceaţă în depozitul farmaciei, ele îi aduc haine de schimb şi apă caldă într-o sticlă de plastic, ca să-şi facă un ceai.

Copilul de opt ani, merge la şcoală, în clasa întâi, şi n-a înregistrat nicio absenţă. Dar este pur și simplu mult prea sărac pentru a avea o șansă în viaţă. Dantes este unul dintre cei patru pe care rapoartele UNICEF îl menţionează că aflându-se într-o situaţie de risc. Drama unui copil care vrea să nu mai fie analfabet şi merge la şcoală.

Zeci de români au aflat astfel povestea băieţelului din Craiova şi vor să-l ajute. După ce povestea lui a fost prezentată de Ştirile Pro TV, conducerea Inspectorului Şcolar General a spus că va face demersuri pentru a-l ajuta.