Fotografiile „nou-născutului” de 13 ani fac furori în SUA

379

Totul a început ca o glumă. Latrell Higgins (13 ani) i-a spus mamei lui adoptive că îi pare rău că nu are și el un set de fotografii de când era bebeluș, așa cum mama (fotograf de meserie) le face clienţilor ei, la comandă. Una dintre surorile lui, Alycia (12 ani), a sugerat că ar putea face o ședinţă foto de acest gen chiar acum. Întreaga familie a râs în semn de acord, iar mama, Kelli Higgens, a trecut la treabă.

După râsete care abia i-au lăsat să reușească să se fotografieze, cei doi au reușit să facă un album tipic celor care anunţă nașterea unui copil. Doar că, de data aceasta, copilul are 13 ani și 50 kg.

Kelli Higgins a postat apoi fotografia proiectului, așa cum face de obicei, pe Facebook, fără să aibă nici cea mai mică bănuială cu privire la ce va urma. Fotografia cu Latrell a făcut furori: peste 12.000 de oameni au apreciat-o pe Facebook și peste 5.000 au dat-o mai departe.

Proiectul a intrat și în atenţia presei naţionale americane care a dorit să afle povestea puștiului adoptat.

Însă toată această agitaţie în jurul fotografiei nu ţine doar de umorul situaţiei, ci atrage atenţia asupra unei probleme cu adevărat serioase: Latrell este printre adolescenţii norocoși care a reușit să își găsească un părinte, deși trecuse de vârsta la care orfanii au mai multe șanse la un cămin. Fotografiile lui vorbesc despre o dramă pe care adolescenţii orfani trebuie să o înfrunte: aceea de a înainta spre vârsta adultă, cu tot mai puţine șanse de a avea un părinte.