Copiii mănâncă legume dacă şi mamele o fac, în timpul sarcinii

96

Cercetătorii au descoperit că bebeluşii acceptă mai bine alimentele pe care mamele le consumă în timpul sarcinii şi alăptării. Ceea ce arată că dezvoltă un gust pentru mâncare chiar înainte de a se naşte.

Copiii ale căror mame obişnuiau să bea suc de morcovi mâncau de două ori mai multe mâncăruri cu gust de morcov, decât ceilalţi bebeluşi.

„Studiul arată clar că, dacă mamele consumă multe fructe şi legume în timpul sarcinii şi alăptării, atunci copiii lor vor fi mult mai deschişi să mânânce şi ei alimentele respective”, explică dr. Jullie Mennella, de la Centrul Monell din Philadelphia.

Bebeluşii sunt în mod natural atraşi către alimente care conţin zahăr şi sare, şi nu către alimentele amare, precum legumele verzi. De aceea, trebuie expuşi către legume şi fructe pentru a se obişnui cu gustul lor, a declarat Mennella la conferinţa anuală a Asociaţiei Americane pentru Progresul în Ştiinţă, conform Catholic Online.