Cercetătoare, salvată de cancer de propriul medicament

258

Dr. Hayley Farmer lucrează pentru Cancer Research UK în cadrul unei echipe responsabilă cu testele clinice ale noilor medicamente şi vaccinuri. Nu şi-a închipuit niciodată că recompensa pentru succesul său profesional va fi propria sa viaţă.

Farmer lucra pe Cisplatin, o substanţă ce era testată prin chimioterapie împotriva mai multor tirpuri de cancer, când, în urma unui control de rutină a aflat că are cancer.

Considerat a fi deja prea avansat pentru operaţie, Farmer a făcut radioterapie, după care chimioterapie cu Cisplatin. Din 2007, de când a fost diagnosticată, şi până anul trecut, s-a luptat cu această boală. Dar în 2011 medicii au declarat-o sănătoasă. Farmer s-a implicat cu dedicare în acest domeniu pentru că bunica ei murise de cancer. Acum ea este dovada vie că se fac progrese în lupta cu această boală.

„Îi admir foarte mult pe oamenii care participă la testele clinice. În unele cazuri nu îi ajută cu nimic, dar îi va ajuta pe alţi oameni în viitor," a declarat Farmer, conform Catholic Online.