Galerie foto: Imaginaţia unui băieţel cu distrofie musculară a prins viaţă

175

Luka are 12 ani şi suferă de distrofie musculară, boală degenerativă care îi permite să facă doar gesturi foarte mici, folosindu-şi exclusiv mâinile. Însă fotograful Matej Peljhan a avut ideea de a da viaţă imaginaţiei băieţelului, care este prizonierul propriului corp, printr-o sesiune foto numită „Micul Prinţ".

Fotografiile îl înfăţişează pe Luka într-o lume pe care băieţelul doar a putut să o deseneze, cu degetele sale fragile. Fotografiile îl arată mergând pe skateboard, aruncând o minge la coşul de baschet sau făcând scufundări.

Fotografiile nu sunt realizate în photoshop, ci prin schimbarea persepectivei. Băieţelul este aşezat jos, pe o pânză, în jurul unor obiecte de recuzită care să dea impresia unor mişcări.

„Este cât se poate de conştient de situaţia lui, dar nu renunţă. Nu vrea nici mila altora, nici empatie, vrea doar să rămână pozitiv şi concentrat pe lucrurile pe care chiar le poate face. Încearcă, în felul lui deştept, să se apropie de toate activităţile care, din cauza handicapului său, nu-i sunt accesibile", a declarat Peljhan pentru site-ul Mashable. Urmăriţi în galeria foto alte ipostaze din şedinţa foto.