Geniu în informatică la doar 8 ani

193

La vârsta la care unii copii sunt fericiţi dacă ştiu să se joace Tetris pe calculator, Shafay Thobani, din Pakistan, a obţinut titlul de Microsoft Certified Technology Specialist.

Shafay a trebuit să înveţe timp de 13 luni pentru examenele de la compania Microsoft, care le dau bătăi de cap chiar şi specialiştilor. El le-a trecut însă cu un scor de 91 de puncte, relatează The Sun. Purtătorul de cuvânt de la Microsoft, Thomas Jensen, a spus că „Microsoft nu ţine cont de vârsta persoanelor care vor să dea testul".

Tatăl lui, dr. Shau Thobani, director al firmei Thobson Technologies, este foarte mândru de fiul său, despre care spune că este extrem de cuminte şi că a fost de mic copil foarte bun la tot ce înseamnă tehnologie. „Când avea doar trei ani, era mai interesat de electronicele mele decât de propriile sale jucării," povesteşte tatăl său.

Reuşita lui Shafay este o combinaţie a mai multor factori. În primul rând moştenirea genetică de la tatăl său, în al doilea rând faptul că din pricina meseriei tatălui său, s-a născut în lumea IT, şi în al treilea rând este şi atitudinea tatălui său, care în fiecare an îi dă o provocare pentru a-l încuraja să meargă mai departe.

Cu toate astea, Thobani nu îşi doreşte neapărat ca fiul său să îi calce pe urme: „Nu-l forţez pe Shafay să facă ceva anume cu viitorul său. O sa decidă singur ce vrea să facă".