Georgia, categorică în respectarea „sfinţeniei vieţii”

212

Guvernatorul statului Georgia a semnat 2 proiecte de legi care au devenit, astfel, legi, interzicând avorturile la peste 20 de săptămâni de sarcină şi sinuciderea asistată, relatează site-ul Christian Broadcasting Network.

Prima lege interzice avorturile la mai mult de 20 de săptămâni de sarcină, decizie care are la bază cercetările care arată că fătul poate simţi durere la acea vârstă. Singura excepţie o reprezintă situaţiile în care avortul este necesar, din cauză că sarcina pune în pericol viaţa mamei. Statul Georgia devine astfel al optulea stat american care interzice avorturile în sarcinile avansate.

A doua lege vine după ce, în februarie, Curtea Supremă de Justiţie a statului Georgia a declarat neconstituţională o lege anterioară, ce permitea serviciile de eutanasie la cerere. Acum, sinuciderea asistantă este considerată crimă şi pedepsită penal.

Opozanţii legii, printre care şi organizaţia Planned Parenthood (cea mai mare organizaţie din SUA care încurajează avortul) pretind că această lege va limita accesul femeilor la asistenţă medicală.

Cu toate acestea, cele 2 legi sunt susţinute de activiştii pro-viaţă, care au declarat că noua legislaţie este un pas în direcţia corectă. Totuşi, aceştia declară că legislaţia nu este prea clară, lăsând loc unor situaţii în care medicul poate decide în locul pacientei dacă să facă avort, în cazul în care fătul nu este dezvoltat suficient, informează Agenţia Reuters.