Germania va interzice operaţiile estetice pentru minori

76

Germania va interzice operaţiile estetice pentru copii şi minori, excepţie făcând cazurile în care acestea sunt justificate de motive medicale.

Jens Spahn, de la Uniunea Creştin-Democrată a declarat că este inacceptabil ca minorii să se supună operaţiilor estetice, doar de dragul unui concept de frumuseţe greşit înţeles, deoarece acest lucru ar putea avea consecinţe atât la nivel fizic cât şi mintal, notează thelocal.de.

Aproximativ 10% dintre operaţiile estetice din Germania sunt realizate pe pacienţi sub 20 de ani, potrivit datelor de anul trecut ale Uniunii Creştin-Democrate. Însă German Association of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgeons (DGPRÄC) contrazic aceste informaţii, spunând că doar 1,16% dintre operaţiile motivate doar estetic, nu și medical, se realizează pe persoane sub 20 de ani.

Măsurile care vor fi adoptate în spaţiul german intenţionează să proteje pacienţii de chirurgii plasticieni necalificaţi, împunând, în acest scop, anumite calificări pe care aceştia vor trebui să le aibă.

Potrivit unui sondaj al Bausparkasse LBS, de la sfârşitul lunii octombrie, la care au participat 10.000 de copii, unul din şapte copii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani a luat în calcul posibilitatea unei operaţii estetice pentru a-şi îmbunătăţi aspectul fizic, cea mai dorită procedură fiind liposucţia.