Hawaii legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex

196

Senatul statului Hawaii a aprobat marţi, 12 noiembrie, un proiect de lege prin care reglementează căsătoria între persoane de acelaşi sex, alăturându-se altor 14 state care deja le-au aprobat.

Hawaii este unul dintre statele în care activiștii au luptat timp de mai bine de 20 de ani pentru legalizarea căsătoriilor gay. Începând cu data de 2 decembrie, în Aloha se vor putea oficia căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Guvernatorul, Neil Abercrombie, sprijină aceste căsătorii şi a declarat că a sosit momentul ca aceste persoane care până acum au fost invizibile să devină vizibile pentru lumea întreagă, notează usnews.nbcnews.com.

Până în prezent, 15 state plus districtul Columbia au legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex. În Hawaii, votarea acestei legi a fost destul de controversată: Senatul a aprobat legea, după care i-a trimis-o Camerei, care a oferit ocazia publicului să vorbească în timpul dezbaterilor. Nu mai puţin de 1.000 de persoane au luat cuvântul, majoritatea împotriva căsătoriilor între homosexuali. De asemenea, s-au primit 24.000 de mărturii scrise. Majoritatea persoanelor care sunt împotriva acestor căsătorii se tem de faptul că diferitele grupuri religioase vor fi obligate să oficieze astfel de căsătorii. Legislatorii au declarat că acele grupuri religioase care nu vor dori să oficieze căsătorii între homosexuali, nu vor fi obligaţi să o facă şi nici nu li se va putea imputa acest lucru din punct de vedere legal.

Potrivit unui studiu realizat de University of Hawaii Economic Research Organization, turismul derivat din căsătoriile între persoane de acelaşi sex va presupune un câştig de 217 milioane de dolari în trei ani. The National Organization for Marriage este contrariată de faptul că legislatorii nu au ţinut cont de dorinţa majorităţii de a nu se legaliza aceste căsătorii.