Ieri operată pe creier, astăzi eliberatoare de sclavi

21

Pranitha Timothy este o eroină pentru mulţi compatrioţi indieni, deoarece a condus cu succes peste 50 de operaţiuni de eliberare a sclavilor din oraşul Chennai, India. După o viaţă trăită pentru alţii şi propria ei experienţă ca supravieţuitoare a unei operaţii pe creier, Pranitha declară că Dumnezeu a apărat-o şi a învăţat-o cum să lupte împotriva nedreptăţilor contemporane.

Potrivit site-ului Grupului american împotriva sclaviei, în lume există aproximativ 27 de milioane de sclavi. Însă pentru 4.000 dintre aceştia, sclavia este o amintire, datorită operaţiunilor de salvare din ultimii nouă ani. Misiunea nu a fost una uşoară şi de fiecare dată, operaţiunile au inclus şi un grad crescut de risc. Pranitha povesteşte însă că operaţiunile au fost mijlocul prin care Dumnezeu le-a arătat ei şi echipei că îi protejează într-un mod uimitor.

În ciuda obstacolelor, Pranitha este mai optimistă ca niciodată. Ea este convinsă că aceasta este chemarea ei, deoarece a primit această chemare pe când viaţa ei era tulburată de certitudinea unei tumori pe creier. Avea numai 20 de ani când a descoperit că avea o tumoră ne-canceroasă pe creier ce necesita operaţie de urgenţă. Operaţia nu doar că a avut succes, dar Pranitha a înţeles că viaţa ei este valoroasă în ochii lui Dumnezeu şi a decis să schimbe vieţile semenilor săi indieni.

Misiunea organizaţiei pe care o conduce este de a elibera sclavi, de a elibera victimele abuzului de orice fel şi de a identifica indivizii periculoşi. În prezent, din echipă fac parte avocaţi, poliţişti şi asistenţi sociali care lucrează în 13 ţări.