Ionuţ Budişteanu, în topul TIME al celor mai influenţi tineri din lume

150

Ionuţ Budişteanu a fost inclus în acest an în topul TIME al celor mai influenţi tineri din lume, după ce a câştigat marele premiu de 75.000 de dolari la concursul Intel International Science and Engineering Fair.

Tânărul de 19 ani, originar din Râmnicu Vâlcea, a fost nominalizat pe locul al noulea în topul celor mai influenţi tineri din lume, după ce a câştigat competiţia Intel International Science and Engineering Fair, în Phoenix, SUA, ca urmare a creaţiei sale, o maşină low-cost care nu are nevoie de şofer, notează Mediafax.

Această maşină poate deschide calea către construirea de vehicule cu o modalitate autonomă de conducere, la un cost mult mai redus decât cel estimat până acum. Invenţia lui Ionuţ Budișteanu costă doar 4.000 de dolari, spre deosebire de mașina concepută de Google, al cărei preţ pornește de la 75.000 de dolari. Maşina creată de Budişteanu folosește tehnologia inteligenţei artificiale şi o cameră montată pe maşină, care identifică benzile de circulaţie, curbele, automobilele din trafic şi chiar oamenii.

Topul Time include personalităţi tinere din diferite domenii. Pe locul întâi al acestui clasament se află Lorde, o cântăreaţă de 17 ani din Noua Zeelandă, care numai la 13 ani a semnat un contract cu o casă de discuri şi a reuşit să o depăşească pe Miley Cyrus în clasamentul iTunes cu „Royals", primul ei single. În acest clasament se mai află şi Nick D'Aloisio, creatorul unei aplicaţii cumpărate de către Yahoo! cu 30 de milioane de dolari, Malala Yousafzai, nominalizată pentru Premiul Nobel pentru Pace, Malia Obama, fiica lui Barack Obama, Justin Bieber, Kendall şi Kylie Jenner.