Kevin Briggs: de meserie salvator de vieţi omenești

28

Cum este să mergi în fiecare zi la serviciu și să știi că ai o viaţă de salvat? În mod sigur, trebuie să fie una dintre cele mai grele meserii. Sergentul american, Kevin Briggs, știe. Tocmai a primit un premiu din partea Fundaţiei Americane pentru Prevenţia Sinuciderii pentru 23 de ani de carieră, în care un singur om s-a sinucis, în ciuda eforturilor sale.

Ceremonia a fost cu atât mai emoţionantă, cu cât premiul i-a fost înmânat de către un bărbat căruia îi salvase viaţa în urmă cu opt ani. Kevin Berthia avea doar 22 de ani când a vrut să se arunce de pe podul Golden Gate din San Francisco. „Faptul că un necunoscut m-a ascultat, a avut răbdare să stea cu mine să-mi audă povestea şi să fie atât de bun cu mine, asta mi-a dat un motiv să vreau să trăiesc", a mărturisit Berthia despre intervenţia pe care sergentul Briggs a avut-o în viaţa lui.

A ales să aibă încredere în vorbele unui străin care îi promitea că într-o zi totul va fi mult mai bine. După opt ani de zile, a avut ocazia să îi mulţumească acelui om pentru cuvintele simple, dar pline de speranţă și adevăr. Ceremonia a fost surpinzătoare, fiindcă ultima dată când s-au văzut cei doi, Berthia era dus la Spitalul General din San Francisco pentru a primi tratament după tentativa sa de sinucidere din 11 martie 2005, scrie Adevărul.