Au 4 miliarde de dolari în cont, dar copiii nu vor moșteni nimic

24182

Un cuplu tânăr din Texas, SUA, a decis să doneze averea, în valoare de 4 miliarde de dolari, în loc să o lase moștenire copiilor.

Soţii Arnold au în jur de 40 de ani și 3 copii. După ce au strâns o avere substanţială au renunţat la slujbe și au hotărât să își dedice timpul cheltuirii acestor bani pe finanţarea unor idei inovatoare care să răspundă la unele dintre probleme prezentului. Asta înseamnă că cei trei copii nu vor moșteni nimic din banii părinţilor.

„Datorită mediilor din care provenim și a experienţelor pe care le-am acumulat, noi nu credem în bogăţia moștenită în familie”, a explicat Laura Arnold pentru Christian Post.

„Nu vrem ca ei să își închipuie că au vreun drept asupra acestor bani. Nu vrem să aibă toată viaţa rezolvată dinainte. Întotdeauna ne-am gândit că averea ar trebui să le permită copiilor să facă orice își doresc, dar nu să nu facă nimic”, a mai adăugat ea.

Soţul ei, care acum se ocupă de fundaţia Laura and John Arnold Foundation, spune că este o mare greșeală să crezi că banii îi fac fericiţi pe copii. „Nu am văzut niciodată dovezi că dacă le dai copiilor bani aceasta îi face mai fericiţi sau mai productivi ca membri în societate. De fapt, am văzut destule situaţii care arată contrariul.”

Foto: captură bridgespan.com