Maldive: Biciuire pentru o fată violată

1134

O fată de 15 ani din Maldive, care a fost violată de tatăl ei în repetate rânduri şi a pierdut copilul care a rezultat în urma abuzului, riscă să fie biciuită pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu un alt bărbat.

În timpul investigaţiei cazului de viol, poliţiştii susţin că au descoperit dovezi conform cărora fata ar fi avut o relaţie sexuală consensuală cu un alt bărbat, în acelaşi timp în care tatăl ei abuza de ea, ceea ce constituie o ofensă sub legea islamică a naţiunii.

Femeile, chiar şi minore, care au relaţii sexuale în afara căsătoriei, sunt biciuite în public, ca pedeapsă. Minorele îşi primesc pedeapsa atunci când ajung la vârsta de 18 ani.

Tatăl vitreg al fetei este acuzat de către poliţie pentru că a violat-o şi pentru că în urma abuzului a rezultat un copil pe care l-a omorât. Mama fetei este şi ea acuzată pentru că l-a ajutat pe acesta să ascundă cadavrul bebeluşului.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a cerut în repetate rânduri autorităţilor din Maldive să renunţe la practica de biciuire a femeilor, iar în capitala indiană New Delhi se organizează încă proteste masive împotriva cultului de abuz sexual asupra femeilor, care de cele mai multe ori sunt ele însele acuzate pentru ce li se întâmplă.