Mama lui Brad Pitt scrie împotriva căsătoriilor gay

435

Deși Brad Pitt este cunoscut pentru susţinerea căsătoriilor homosexuale, se pare că mama sa are cu totul altă părere.

Într-o scrisoare către ziarul Springfield News-Leader, Jane Pitt își exprimă susţinerea pentru candidatul prezidenţial republican Mitt Romney, specificând că „orice creștin ar trebui să își petreacă multe ore în rugăciune înainte de a refuza să voteze pentru un familist cu valori morale, cu experienţă în afaceri, care este împotriva avortului și are aceleași convingeri creștine împotriva homosexualităţii, deși este mormon" citează Huffington Post.

Jane, pe care News-Leader o identifică ca „mama actorului Brad pitt și soţia omului de afaceri local Doug Pitt", a scris această scrisoare ca răspuns la una anterioară, scrisă de către un cititor care argumenta că „creștinii tradiţionali cred în egalitatea de gen. Ei cred că teologia mormonă denigrează femeile. Chiar dacă creștinii care votează împotriva lui Romney sunt numiţi bigoţi, eu sper că în America le va fi respectată libertatea de a-și urma conștiinţa."

Viziunea lui Jane este în totală contradicţie cu cea a fiului său care a fost citat de revista People în 2011 spunând că „niciun stat nu ar trebui să decidă cine se poate căsători și cine nu. Mulţumită muncii depuse de mulţi oameni, în curând această discriminare va înceta și fiecare american va putea să se bucure de dreptul de a se căsători."