Mama unei tinere executate îi iartă pe dușmanii fetei

105

Mama Rizanei Nafeek, tânăra din Sri Lanka decapitată recent în Arabia Saudită, a declarat că i-a iertat pe cei despre care spune că își doreau ca fiica ei să fie executată.

Rafeena Nafeek a povestit celor de la BBC că fiica ei, Rizana, era nevinovată și că a fost condamnată pe nedrept pentru uciderea unui copil, în anul 2005. Guvernul saudit a declarat că tânăra nu putea fi graţiată, fiindcă părinţii copilului își doreau ca ea să fie pedepsită.

„Nu are sens să învinovăţesc pe nimeni", a spus pentru BBC Rafeena. „Noi am aflat din presă că fata a fost executată. Autorităţile saudite puteau măcar să ne anunţe… Chiar și cererea de a-i aduce trupul în Sri Lanka ne-a fost refuzată," a mai spus mama tinerei.

Rizana Nafeek avea 17 ani în 2005, când a fost acuzată că ar fi ucis prin sufocare un băieţel de patru luni de care avea grijă la locul de muncă. Tânăra lucra ca menajeră și se pare că ar fi avut o dispută cu mama băieţelului. Nafeek a declarat că pruncul s-a sufocat cu lapte în timp ce era hrănit cu biberonul.  În anul 2007, autorităţile saudite au decis condamnarea femeii la moarte prin decapitare, ca urmare a aplicării codului islamic de lege.