Ne simţim bine doar 61 de zile pe an

275

O persoană din patru este permanent afectată de cel puţin o boală sau de o rană nevindecată, ceea ce reduce numărul zilelor în care oamenii se simt bine la doar 61 într-un an.

Studiul care a ajuns la aceste concluzii a fost realizat de Spire Bristol Hospital din Marea Britanie şi mai arată că oamenii se simt rău, în medie, cel puţin o dată la două săptămâni.

Potrivit specialiştilor, într-un an, un om se confruntă, în medie, cu 5 crampe musculare, un leşin, 2 întinderi musculare, 5 înţepeniri ale gâtului, o hemoragie nazală, o durere de ureche, o infecţie oculară, 2 răni care să necesite copci, 2 dureri de dinţi, 3 bătături, 3 muşcături ale limbii, o verucă, o pierdere a vocii, 4 dureri în gât şi o infectare cu virusul gripei, arată Daily Mail, citat de Mediafax.

Ziua în care oamenii se simt cel mai rău este lunea, la ora 11:35, iar ziua în care se simt cel mai bine este sâmbăta la prânz.

Ţinând cont de aceste descoperiri, cercetătorii sunt surprinşi că starea de bine a oamenilor este atât de scurtă. Aceştia au recomandat ca, în cazul confruntării repetate cu o problemă medicală, oamenii să apeleze la medici, deoarece cele mai mici dintre simptome pot fi asociate unei boli grave.