Mesajul de pocăinţă al tabloidului News of the World

35

Astăzi apare ultima ediţie a tabloidului britanic News of the World după scandalul interceptării telefoanelor. Ultima ediţie conţine un mesaj de pocăinţă în care editorii cer scuze publicului și arată că nu au avut nicio justificare pentru „rătăcirea” lor. 

Editorul Colin Myler a mărturisit că „Nu aici am fi dorit să ajungem și nu aici merităm să fim. Spus foarte clar: ne-am rătăcit." Editorialul său a apărut în cea de-a 8674-a și ultima ediţie a publicaţiei cu o vechime de 168 de ani și cu un public de 7 milioane și jumătate de cititori.

„Am apreciat standardele înalte, am cerut standarde înalte dar, așa cum vedem acum cu durere, timp de câţiva ani din 2006, unii din cei care au lucrat pentru noi sau în numele nostru nu s-au ridicat la aceste standarde. Au fost ascultate telefoane și pentru aceasta publicaţia își arată părerea de rău. Nu există justificare pentru aceste gesturi șocante prin care s-a făcut rău. Nu există justificare pentru durerea cauzată victimelor și nici pentru pata adâncă lăsată asupra unei istorii măreţe. Când acest scandal va fi ispășit sperăm ca istoria să ne judece pentru toţi anii."

Ultima ediţia a tabloidului News of the World titrează „Mulţumim și la revedere". Tirajul acesti ediţii a fost dublat la 5 milioane de exemplare, iar banii din profituri vor fi donaţi către patru organizaţii umanitare.