Moare o nouă victimă a violurilor colective în India

456

Moartea unei noi victime a violurilor colective, în urmă cu câteva zile, a dezlănţuit încă un val de mânie în India. Violată de două ori și incendiată – așa a murit o fată de 16 ani, tragicul eveniment demonstrând din nou neputinţa autorităţilor indiene de a proteja femeile de agresiuni și de a pedepsi corespunzător astfel de fapte.

Fata a fost hărţuită și violată de două ori în luna octombrie, iar în luna decembrie a fost internată în spital cu arsuri grave care i-au provocat moartea. În tot acest timp, poliţia şi autorităţile nu au luat nicio măsură şi nu au arestat pe nimeni. Mai mult decât atât, poliţiştii au declarat în faţa presei că aceasta ar fi încercat să se sinucidă, informaţie infirmată de către părinţii acesteia, care totodată îi acuză de faptul că încearcă să-i acopere pe ucigașii fiicei lor. După moartea fetei, poliţia a arestat 6 persoane suspectate de viol şi alte 2 care ar fi contribuit la provocarea arsurilor, notează cbsnews.com.

Moartea acestei fete a aprins din nou indignarea celor care luptă împotriva violenţei sexuale din India şi împotriva încercărilor fără rezultat ale guvernului de a proteja femeile. În Calcuta au avut loc numeroase proteste la care au participat artişti, activişti şi oameni politici din opoziţie, care acuză autorităţile de faptul că nu au luat în considerare reclamaţiile familiei fetei, care, înainte de a fi violată, a fost hărţuită în repetate rânduri şi nici nu au acţionat cu suficientă promptitudine la arestarea făptaşilor.

Familia victimei a acuzat poliţia de încercarea de a ascunde faptele violatorilor şi chiar de încercarea de a incinera corpul fetei fără acordul lor. Manifestanţii au împiedicat poliţiştii să facă acest lucru şi au criticat, totodată, lipsa acestora de sensibilitate faţă de familia îndurerată. Rudele fetei cer pentru violatori pedeapsa cu moartea, însă guvernul nu a făcut prea multe declaraţii referitoare la acest caz.

Până nu demult, siguranţa şi securitatea femeilor nu reprezenta un punct important în agenda politicienilor, însă, în prezent, aceştia au început să vorbească despre aşa ceva din ce în ce mai des. În urma protestelor împotriva violurilor din anul 2012, guvernul a fost nevoit să mărească pedeapsa pentru violatori (20 de ani), să incrimineze voaierismul, atacurile cu acid, traficul de femei şi, de asemenea, să-i acuze pe cei care refuză să deschidă astfel de cazuri.