Noi informaţii despre pastorul ucis în Satu-Mare

47

Noi informaţii transmise de Poliţia sătmăreană au dezvăluit că bistriţeanul de 39 de ani, ucis împreună cu fiul său pe un câmp din localitatea Aciua, Satu Mare, este Adrian Traian Blaga, asistentul pastorului bisericii Calvary Chapel din Bistriţa şi administratorul asociaţiei Începuturi Noi.

Adrian Traian Blaga alături de fiul său, Timotei, se îndrepta spre Satu Mare pentru a planifica o tabără pentru copiii de la asociaţia pe care o conduce, Începuturi Noi, care oferă asistenţă socială copiilor orfani sau abandonaţi din judeţ. Cei doi nu au ajuns la locul de destinaţie, fiind găsiţi morţi pe un câmp, în maşina care fusese incendiată, probabil pentru a ascunde urmele, plini de lovituri în zona capului şi cu tăieturi la nivelul gâtului. Poliţia fusese anunţată de dispariţia celor doi de către soţia pastorului, care de luni, 5 august, nu mai reuşea să ia legătura cu ei, notează adevarul.ro.

Potrivit informaţiilor furnizate de cunoscuţi, Adrian Blaga, originar din Petrila, locuia în Bistriţa, loc unde absolvise cursurile universitare, continuând specializarea şi devenind unul dintre primii asistenţi sociali din municipiul Bistriţa. Asociaţia Începuturi Noi pe care o administra şi care se ocupă de oferirea unui mediu în care copiii abandonaţi sau orfani să-şi poate împlini nevoile fizice şi spirituale, este strâns legată de Calvary Chapel, la care Adrian Blaga era asistentul pastorului bisericii. Asociaţia este acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei şi era condusă de Adrian Blaga din anul 2003. În anul 2007 a fost numit „pastor asistent" al mişcării Calvary Chapel din Bistriţa. Potrivit site-ului oficial, Calvary Chapel este o mişcare evanghelică internaţională, înfiinţată în anul 1965 în SUA, care pune accentul pe infailibilitatea Sfintei Scripturi.

Apropiaţii lui Adrian Blaga cred că motivul acestui asasinat poate fi unul economic, deoarece acesta a dispărut chiar în ziua în care trebuia să ridice de la bancă salariile angajaţilor asociaţiei. Ei cred că cineva care ştia acest lucru, ar fi putut comite această crimă, deoarece Adrian Blaga nu avea duşmani, ba din contră, era cunoscut ca o persoană care ajuta pe oricine putea.