O actriţă trăiește cu 1,50 $ pe zi pentru a atrage atenţia asupra sărăciei

192

Actriţa Debi Mazar, din serialul american „Entourage", împreună cu soţul ei, încearcă să trăiască fiecare cu câte 1,5 dolari în fiecare zi, timp de cinci zile, pentru a atrage atenţia asupra celor mai mult de 1,4 miliarde de oameni care sunt nevoiţi să facă asta.

Astfel, cei doi s-au alăturat campaniei „Live Below the Line" care îi provoacă pe oameni să își imagineze cum ar putea gospodări această sumă de bani pentru a putea supravieţui de la o zi la alta. Campania face parte dintr-o iniţiativă mai mare, Proiectul Sărăcia Globală, care se desfășoară între 29 aprilie și 3 mai.

Dificultăţile nu au întârziat să apară. „Copiii vin acasă flămânzi de la școală, cotrobăie prin cămară și nu găsesc nimic", a declarat soţul actriţei, bucătarul Gabrielle Corcos, într-un interviu pentru HuffingtonPost.

Copiii au trebuit să mănânce mesele gratuite de la școală, pe care le-ar primi în mod normal dacă ar trăi sub limita subzistenţei. Debi și soţul ei s-au gândit să cumpere doar alimente bogate în calorii, precum orez, fasole boabe și făină pentru pâine făcută în casă, iar un alt truc pe care l-au folosit a fost să pună mâncarea în farfurii mai mici, astfel încât copiii să nu aibă impresia că mănâncă mai puţin, scrie Daily Mail.