Stilul de viaţă al elevului de clasa I din București

196

Fundaţia PRAIS a apelat la compania GFK pentru a realiza un studiu care să dezvăluie obieciurile de stil de viaţă al elevilor de clasa I din capitală. Studiul a fost lansat pe 9 aprilie, sub denumirea „Şi eu trăiesc sănătos! - SETS".

Astfel, în medie, elevul de clasa I are 7 ani, 26 kg și 128,5 cm înălţime. Mai mult de trei sferturi dintre ei mănâncă micul dejun în fiecare zi în timpul săptămânii, 68% din ei au trei mese principale pe zi, dintre care la două mese servesc mâncare gătită, iar jumătate dintre ei mănâncă şi între mese.

În medie, în fiecare săptămână, un elev consumă de 8,6 ori fructe, de 7 ori legume, iar dulciuri de 7,9 ori, mai arată studiul. Copiii beau băuturi răcoritoare de trei ori pe săptămână și doar câte patru pahare de apă pe zi.

Majoritatea copiilor au acasă unul sau două calculatoare, cu acces la internet. Pe zi, timpul lor se împarte între 2 ore și jumătate pentru lecţii, 2 ore și jumătate la televizor și încă jumătate de oră pe reţelele sociale. În weekend, o treime din copii petrece mai mult de patru ore pe zi uitându-se la TV/DVD/Video. În ceea ce privește sportul, 38% dintre copii fac mişcare în fiecare zi, jucându-se cu alţi copii, iar mai mult de 50% dintre ei merg la orele de educaţie fizică sau practică un sport de 2-3 ori pe săptămână, scrie Adevărul.