O femeie din Buzău ajută 200 de surdo-muţi

111

Ionica Tarău este o româncă din Buzău care a deschis o fundaţie prin care ajută 200 de tineri surdo-muţi.

Fundaţia se numeşte „1 iunie 2001" pentru că „1 iunie" este „Ziua Copilului" şi pentru că în anul 2001, fiul său, surdo-mut, a trecut printr-un moment de cumpănă al vieţii. Bazele fundaţiei le-a pus în 2004: „La început, eram singură. Nu ştiam nici măcar să dau un comunicat de presă", a povestit Ionica.

Buzoianca nu s-a dat bătută. S-a înscris la cursuri de interpretare a limbajului mimico-gestual şi a învăţat cum să comunice cu persoanele surdo-mute. Ionica şi-a vândut, în 2008, garsoniera, pentru a obţine fondurile necesare pentru proiectele fundaţiei, conform romanialibera.ro.

Mulţi dintre cei care vin şi cer ajutorul fundaţiei au nevoie de asistenţa unui interpret care să îi însoţească la instituţii publice sau private – spital, bancă, farmacie, notariat, etc.

În prezent, Ionica Tarău lucrează împreună cu o echipă formată din 2 interpreţi mimico-gestuali, un lucrător social şi 2 asistenţi. Numărul acestora este completat de zeci de voluntari, de toate vârstele şi din categorii sociale diverse.