Oameni reali înfruntând morţi reale

199

„Time of Death", un serial documentar despre moarte rulează de vineri pe micile ecrane din Statele Unite, provocând la o reevaluare a barierelor în ceea ce privește intimitatea și expunerea în emisiunile televizate.

„Time of Death”, un serial documentar despre moarte rulează de vineri pe micile ecrane din Statele Unite, provocând la o reevaluare a barierelor în ceea ce privește intimitatea și expunerea în emisiunile televizate.

Serialul prezintă ultimele săptămâni din viaţa mai multor bolnavi în stadiu terminal, expunând dramele prin care trec nu doar ei, ci și familiile lor. Regrete, temeri, dureri, creează toate un tablou greu de privit, însă care, speră producătorii, îi va ajuta pe telespectatori să își înfrunte propriile frici legate de moarte.

„Moartea nu e ceva ușor. Deseori trăim în negare cu privire la moarte și relaţiile noastre unii cu alţii. (…) această emisiune ar putea fi o cale de a-i apropia pe oameni (…) îi va face să se simtă inconfortabil. Iar asta este bine", a declarat, pentru Huffington Post, Miggi Hood, co-producător al emisiunii.

„Cea mai mare problema de pe Planetă este astăzi frica. Ne este frică de viaţă pentru că ne este frică de moarte, afirma Neale Donald Walsh, autorul cartii Conversaţii cu Dumnezeu. În opinia sa, toate spaimele sunt, în final, frica de moarte. „Dacă nu îţi este frică de moarte, atunci nu te temi nici să trăiești. Dar cum poate să nu îţi fie frică de moarte? Poţi să nu ai teama de moarte dacă înţelegi moartea, și ca rezultat al acestei înţelegeri, înţelegi și ce este viaţa", conchide celebrul scriitor american.