Obiceiuri care îţi înseninează întreaga săptămână de lucru

928

Zilele de weekend sunt o adevărată desfătare, în care poţi face toate acele activităţi care îţi plac, după o săptămână întreagă de lucru. Însă poţi transforma fiecare zi, de luni până vineri, într-una de relaxare, cu ajutorul unui plan simplu pentru fericire.

Alex Blackwell a dezvăluit pe blogul BeliefNet, planul său pentru fericire de luni până vineri, care să te inspire să transformi fiecare zi a săptămânii în zile care să te umple de bucurie.

Pentru ziua de luni el propune o cină alături de întreaga familie. Sfârşitul mesei este un moment prielnic de a petrece câteva momente plăcute alături de membrii familiei, povestind întâmplările şi experienţele prin care aţi trecut pe parcursul întregii zile.

Marţi îţi poţi planifica o sesiune matinală de exerciţii fizice. Poate că nu îţi surâde ideea că îţi vei rupe o oră de somn pentru a face puţin sport, dar această activitate este extrem de benefică pentru sănătatea ta. Blackwell mărturiseşte că se simte extraordinar după o astfel de sesiune de activitate fizică ce îi sporeşte încrederea în sine.

Miercuri ai putea să-ţi faci timp pentru a savura o cafea sau un ceai într-un local aglomerat. Blackwell susţine că atunci când alege să poposească la renumita cafene Starbucks, are prilejul de a întâlni chipuri familiare şi zâmbete. Iar rezultatul acestei acţiuni se citeşte pe buzele sale care schiţează un zâmbet „spontan şi autentic”.

Joi scrie. Fie că ai un blog, precum Blackwell, fie că ai o agendă prin apropiere, ia-ţi câteva minute pentru a aşterne pe hârtie frazele şi ideile care îţi trec prin minte. Poţi împărtăşi rândurile scrise cu persoanele dragi ţie. Poate vor fi exact cuvintele de care aveau nevoie sau îl vor atinge într-un fel sau altul pe cititor. Aşa cum mărturiseşte Blackwell, fericirea pe care i-o aduce momentul în care cineva îi dezvăluie că cele citite pe blogul său au avut impact asupra sa este copleşitoare.

Vineri fă un gest frumos pentru persoana iubită. Fie că e vorba de un e-mail, de un SMS pe telefonul mobil sau de o scrisoare lăsată undeva unde ştii sigur că „destinatarul” o va găsi, un astfel de gest va pune un zâmbet sincer pe chipul celui care va primi mesajul tău. Blackwell recunoaşte că atunci când primeşte câte un e-mail de la soţia sa, Mary Beth, se simte precum un copil de clasa a V-a care tocmai a primit o scrisorică de dragoste de la „cea mai drăguţă fetiţă de 10 ani de pe planetă”.

Şi iată cum a trecut o săptămână de lucru întreagă în care, prin gesturi mici, ai reuşit să îţi înseninezi ziua. Şi poate nu doar pe a ta.