Opinie surprinzătoare a comunităţii gay din Anglia despre căsătoria gay

612

Un sondaj de opinie realizat de compania de cercetare ComRes, considerat a fi primul studiu detaliat asupra opiniilor comunităţii gay din Marea Britanie, a descoperit că doar jumătate dintre membrii comunităţii consideră căsătoria ca fiind „importantă la nivel personal".

În plus, numai 27% dintre ei s-ar căsători în cazul în care căsătoria ar fi redefinită prin lege, ca o uniune între două persoane, indiferent de sexul pe care îl au acestea. Totodată, 26% dintre britanicii homosexuali consideră că o asemenea modificare legislativă nu este necesară, întrucât uniunile civile, care sunt legale în prezent, conferă cuplurilor homosexuale aceleaşi drepturi de care se bucură cuplurile heterosexuale.

„Sondajul de opinie distruge mitul că aceasta ar fi o problemă de egalitate, drepturile omului şi discriminare. Homosexualii nu consideră căsătoria o prioritate şi nu sunt mai entuzismaţi de căsătorie decât de uniunile civile", a afirmat Dr. Austen Ivereigh, director al organizaţiei Catholic Voices, una dintre organizaţiile care au ajutat la realizarea sondajului de opinie.

Sondajul ComRes, ce s-a desfăşurat în perioada 27 aprilie – 20 mai, a chestionat un eşantion reprezentativ de 10.139 de persoane, dintre care 5% erau persoane cu orientări homosexuale.

Uniunea civilă între persoane de acelaşi sex este legală în Marea Britanie încă din decembrie 2005, acordând drepturi asemănătoare cuplurilor heterosexuale. Totuşi, din punct de vedere legal, uniunea aceasta nu poate fi numită căsătorie. Definiţia căsătoriei este supusă unei dezbateri publice, întrucât premierul David Cameron a anunţat în februarie dorinţa de a implementa acest proiect legislativ până în 2015.