Guvernul brazilian vrea interzicerea programelor religioase televizate

10

Guvernul brazilian a anunţat un decret legislativ prin care urmărește aplicarea de interdicţii în privinţa închirierii de canale TV și radio în ţară, informează Christian Post.

Propunerile au stârnit reacţii puternice din partea liderilor evanghelici din Brazilia, în special din partea acelora care deţin emisiuni în reţelele de televiziune și radio ale ţării.

Propunerea guvernul este aceea ca orice entitate interesată în implementarea de programe transmise în scop comercial „nu poate avea legături cu o altă entitate care să îi dirijeze managementul, dacă aceasta este, la rândul ei, tributară unor angajamente financiare, religioase, de familie, politice sau comerciale."

Decretul urmărește să actualizeze Codul Telecomunicaţiilor aflat în vigoare în Brazilia. Oponenţii decretului spun că acesta reprezintă o ameninţare pentru libertatea religioasă, ca și pentru libertatea de exprimare.

În ultimii 20 de ani, programele evanghelice din Brazilia au cunoscut o adevărată explozie. Un sondaj efectuat în 2011 de Folha.com a arătat că bisericile ocupă un spaţiu de 140 de ore de transmisiune televizată săptămânală pe canalele braziliene.